Το μπικίνι είναι από τις πιο δύσκολες περιοχές αποτρίχωσης. Είναι πολύ ευαίσθητη, το δέρμα δεν είναι επίπεδο και συνήθως πονούμε πολύ όταν την κάνουμε. Μπορούμε να κάνουμε την αποτρίχωση στο μπικίνι σχετικά ανώδυνη απλά θα πρέπει να ακολουθήσουμε ορισμένα βήματα. 
Αρχικά πριν κάνετε οτιδήποτε σκεφτείτε πόσο βολικό είναι να αποκτήσετε εξαιρετικά απαλό δέρμα στο μπικίνι και μάλιστα να διαρκέσει για τρεις εβδομάδες! Αν οι τρίχες σας είναι πολύ μακριές θα πρέπει να τις

κόψετε με ένα ψαλίδι. Διαφορετικά θα πονέσετε πολύ. Να χρησιμοποιήσετε το κλασικό κερί χωρίς ταινίες. Οι ταινίες είναι αποτελεσματικές μόνο στην επίπεδη επιδερμίδα. Ξεκινήστε από έξω προς τα μέσα. Απλώστε το κερί σε μικρή επιφάνεια δέρματος. Έτσι θα πονέσει λιγότερο. Αν οι τρίχες σας είναι σκληρές από το ξυράφι τότε θα πονέσετε αρκετά. Όμως τις επόμενες φορές που θα επαναλάβετε την αποτρίχωση θα πονάτε όλο και λιγότερο. Αν θέλετε να κάνετε αποτρίχωση και στα χείλη τότε θέλει αρκετή προσοχή. Προτείνουμε την πρώτη φορά να επισκεφθείτε μία αισθητικό. Τις επόμενες φορές δοκιμάστε μόνη σας και μην αφήσετε τις τρίχες να μεγαλώσουν πολύ. Έτσι θα πονέσετε λιγότερο. Μετά την αποτρίχωση απλώστε baby oil στην περιοχή.