Η ανεργία είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στις μέρες μας. Τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας αναφέρονται σε γυναίκες. Ο άνθρωπος χρειάζεται την εργασία όχι μόνο για να καλύψει τα προς το ζην αλλά και για την ψυχική του ισορροπία. Το κέντρο συναισθηματικής έρευνας και αυτοεκτίμησης παρουσιάζει τρόπους για αντιμετωπίσουμε την ανεργία. Ακολουθήστε τους και δε θα βγείτε χαμένες.

1. Πρόσεξε τον εαυτό σου και μείνε απασχολημένη.
  Διατήρησε την υγεία σου με το να τρως υγιεινά, να αθλείσαι και να κοιμάσαι καλά (όχι υπερβολικά). Ντύσου κάθε μέρα και διατήρησε ένα καθημερινό πρόγραμμα  το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει έρευνα εργασίας 9-12,φαγητό με φίλο, σύζυγο ή συνεργάτη 12-2, τρέξιμο 1-2, διάβασμα βιβλίου 2-3, έρευνα εργασίας 3-5, χαλάρωση παρέα με την οικογένεια ή φίλους από τις 5 και έπειτα.

Η καθημερινή αυτή ρουτίνα πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν ευκαιρία να επανασυνδεθείς με την οικογένεια, τους φίλους και να ανακαλύψεις ένα καινούργιο χόμπι.Παράλληλα κάνε σχέδια το βράδυ για την επόμενη μέρα και τι θα κάνεις την επόμενη μέρα από το να περιμένεις τι θα γίνει την επόμενη.


2. Κάνε πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις χρήσιμη.
Δραστηριότητες που σου δίνουν την αίσθηση της επιτυχίας και σου φέρνουν ευχαρίστηση είναι ένα σημαντικό κομμάτι που δεν πρέπει να αφήνεις απέξω από την καθημερινή σου ζωή. Βάλε τον εαυτό σου να κάνει τα πράγματα για τα οποία περίμενε να έχει χρόνο για να τα κάνει, ή αποφάσισε να μάθεις μια νέα δεξιότητα. Επιπλέον θα μπορούσες να σκεφτείς να αναλάβεις μια εθελοντική εργασία για μια οργάνωση που είσαι θερμός υποστηρικτής.
3. Ενίσχυσε τις σχέσεις σου.
Αναγνώρισε σημάδια που το στρες σου εξαπλώθηκε στους άλλους που βρίσκονται κοντά σου. Οργάνωσε μερικά ευχάριστα πράγματα να κάνεις με τους συνεργάτες σου, τους φίλους σου, τα παιδιά σου. Κράτα επαφή με τους φίλους που σου δίνουν θετική ενέργεια και δεν σου χαλούν τη διάθεση.
4.Ανέλαβε σοβαρά τη διαδικασία εύρεσης εργασίας.
Όταν είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις να ψάχνεις για δουλειά, έλεγξε την αναζήτηση εργασίας. Αντιμετώπισε την διαδικασία αναζήτησης εργασίας σαν να είναι και αυτή δουλειά. Θέσε ώρες, ένα διάλλειμα, και λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνεις. Μπορεί να χρειαστείς ορισμένη βοήθεια-υποστήριξη για να ξεκινήσεις την αναζήτηση. Μη διστάσεις να τη ζητήσεις .
5.  Έλεγξε τα οικονομικά σου 
Γράψε σε ένα χαρτί τρόπους να μειώνεις τα έξοδα και σχεδίασε ένα ποσό με το οποίο θα περνάς μια χρονική περίοδο. Μπορεί να χρειαστείς κάποια συμβουλή πάνω στο πώς να διαχειρίζεσαι σωστά τα οικονομικά σου όταν πρόκειται να πάρεις σοβαρές αποφάσεις.

Εγγραφείτε στη λίστα offer alerts του Omofaino

Θα λαμβάνετε πρώτες όλες τις σημαντικές εκπτώσεις από επώνυμα brands

Συγχαρητήρια. Επιβεβαιώστε το email σας στο μήνυμα που θα λάβετε