‘Όλες οι δουλειές είναι δύσκολες. Και πολλές φορές γίνονται δύσκολες γιατί υπάρχουν κάποιοι συνεργάτες που θέλουν να μας υπονομεύσουν. Είτε επειδή διακατέχονται από κόμπλεξ κατωτερότητας είτε επειδή φοβούνται ότι θα πάρουμε εμείς την προαγωγή που θέλουν αυτοί. Αν έχετε ένα τέτοιο συνεργάτη στη δουλειά θα πρέπει να είστε έτοιμη να τον αντιμετωπίσετε.


  • Αρχικά βεβαιωθείτε ότι όντως αυτός ο συνεργάτης θέλει να σας υπονομεύσει. Δείτε κάποια δείγματα όπως το να σας κατηγορήσει για κάποιο λάθος σε ένα project για το οποίο δεν ευθύνεστε.
  • Μιλήστε του ανοιχτά και δείξτε του ότι δεν ανέχεστε τέτοιες συμπεριφορές. Βέβαια να το κάνετε σε χαμηλούς τόνους γιατί όταν δεν φωνάζουμε σε ένα καυγά τότε δείχνουμε ότι έχουμε εμείς τον έλεγχο.
  • Προσπαθήστε να έρχεστε σε επαφή με τον άμεσο προϊστάμενο ή με το αφεντικό σας και να του δείχνετε πόσο ικανές και επικοινωνιακές είστε. Όσο ο προϊστάμενος σας ξέρει ότι είστε ικανές δύσκολα θα μπορέσει να πιστέψει τα λόγια κάποιου άλλου συναδέλφου.
  • Δημιουργήστε καλές σχέσεις με τους συναδέλφους σας. Το να βοηθήσετε ένα συνάδελφο όταν το έχει ανάγκη είναι πολύ σημαντικό. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε καλή φήμη στην εταιρεία. Όσο καλύτερη είναι η φήμη σας τόσο δυσκολότερο θα είναι να σας υπονομεύσει κάποιος συνάδελφος.
  • Πάρτε πρωτοβουλίες και αναλάβετε δύσκολα project. Το να προωθείτε τις ικανότητες σας κάνει το άστρο σας να λάμπει ακόμη περισσότερο στη δουλειά.

Εγγραφείτε στη λίστα offer alerts του Omofaino

Θα λαμβάνετε πρώτες όλες τις σημαντικές εκπτώσεις από επώνυμα brands

Συγχαρητήρια. Επιβεβαιώστε το email σας στο μήνυμα που θα λάβετε