Εργάζεστε σε μια εταιρεία και προσπαθείτε να εξελιχθείτε; Είναι το όνειρό σας να γίνετε διευθύντρια; Ο δρόμος προς την κορυφή είναι δύσκολος. Είναι πολύ εύκολο να χαθείτε στην διαδρομή για πολλούς και διάφορους λόγους. Σας παρουσιάζουμε τι να προσέξετε έτσι ώστε να μπορέσετε να εξελιχθείτε και να ανεβείτε σταθερά τα σκαλοπάτια της εργασιακής σας εξέλιξης.

Προβλήματα με τους ανωτέρους
Τσακώνεστε συνεχώς με τους ανωτέρους σας; Προφανώς αυτό είναι κακό. Εκτός από τις περιπτώσεις όπου συγκρούεστε δείχνοντας αυξημένη αυτοπεποίθηση, η οποία είναι επιθυμητή, στην πλειονότητα των περιπτώσεων ένας υπάλληλος που δεν τα έχει καλά με τους ανωτέρους του παραμένει υπάλληλος. Εάν ο στόχος σας είναι η προαγωγή, τότε ακόμα και εάν έχετε δίκιο, δεν θα πρέπει να τσακώνεστε με κάποιον ανώτερο.
Προβλήματα με τους συναδέλφους σας
Εάν οι συνάδελφοί σας δεν σας συμπαθούν ιδιαίτερα, έχετε πρόβλημα. Εάν δεν σας παίρνουν στα σοβαρά, σας διατάζουν ή σας απομονώνουν, θα πρέπει να κάνετε κάποιες άμεσες αλλαγές στη συμπεριφορά σας έτσι ώστε να μπορέσετε να εναρμονιστείτε μέσα στην ομάδα.

Συνέπεια των υποχρεώσεών σας
Όταν σας αναθέτουν κάτι θα πρέπει να το φέρετε εις πέρας και ποτέ να μην ξεχνάτε λεπτομέρειες. Δείξτε ότι μπορείτε να τα βγάζετε πέρα με οποιοδήποτε πρόβλημα. Έτσι θα κερδίσετε την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση από τους προϊσταμένους σας.

Από την εκτέλεση στην οργάνωση
Μπορεί να είστε σε ένα οριακό σημείο όπου το επόμενο βήμα να είναι να φύγετε από την πράξη και να πάτε στην εποπτεία και την οργάνωση. Θα πρέπει να έχετε τα κατάλληλα οργανωτικά προσόντα. Το να είστε καλός στο να εφαρμόζετε κάτι, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είστε καλός στην μελέτη και τη διαχείριση του. Συμβουλευτείτε τους ανωτέρους σας για να αποκτήσετε περισσότερα οργανωτικά προσόντα.

Μην επαναπαύεστε
Αρκετοί άνθρωποι αισθάνονται σίγουροι για τον εαυτό τους και επαναπαύονται. Αυτό είναι τεράστιο λάθος. Μπορεί να νιώθετε ότι έχετε την προαγωγή στο «τσεπάκι» αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να κατεβάσετε ταχύτητα. Κάποιος άλλος μπορεί να σας προσπεράσει και να πάρει την θέση που εσείς πιστεύετε ότι σας ανήκει.

Με εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και επιμονή θα μπορέσετε να κατακτήσετε τους στόχους σας. Η εξέλιξη μέσα σε ένα εργασιακό περιβάλλον είναι κάτι που μπορεί να πάρει πολύ καιρό. Εκμεταλλευτείτε την κάθε ημέρα που περνάει όσο καλύτερα μπορείτε και το μέλλον σας ανήκει.

Πηγή

Εγγραφείτε στη λίστα offer alerts του Omofaino

Θα λαμβάνετε πρώτες όλες τις σημαντικές εκπτώσεις από επώνυμα brands

Συγχαρητήρια. Επιβεβαιώστε το email σας στο μήνυμα που θα λάβετε