Μόλις μπαίνει ο Δεκέμβριος ένα από τα πράγματα που έχουμε να σκεφτούμε είναι πως θα στολίσουμε το σπίτι μας. Η σημασία της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης είναι πολύ μεγάλη. Όταν μπαίνεις σε ένα καλόγουστα στολισμένο σπίτι νιώθεις όμορφα. Νιώθεις ότι οι ιδιοκτήτες του σπιτιού θέλουν να μοιραστούν με εσένα τη χαρά των Χριστουγέννων. Τι πρέπει όμως να προσέξουμε για να στολίσουμε σωστά το σπίτι μας;
Αρχικά προσέξτε τη συνολική εικόνα της διακόσμησης στο χώρο σας για τα Χριστούγεννα. Καλό είναι να έχετε ένα βασικό χρώμα. Ο καλύτερος τρόπος για να αναδείξετε ένα χρώμα είναι να το έχετε στις κορδέλες με τις οποίες θα στολίσετε το σπίτι σας. Βάλτε κορδέλες στην πλάτη των καρεκλών, στα χερούλια από τις πόρτες, σε κηροπήγια κλπ. Επίσης Βάλτε στην εξωτερική πόρτα μία κορδέλα με την οποία θα καλωσορίζετε τους καλεσμένους.
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο τοποθετήστε το σε κεντρικό σημείο του σπιτιού. Προσοχή μόνο να είναι σε σημείο που δε θα εμποδίζει. Τοποθετήστε τα στολίδια συμμετρικά. Επίσης τοποθετήστε στολίδια και στο βάθος του δέντρου. Έτσι προσδίδεται ενδιαφέρον στο δέντρο σας. Μη ξεχάσετε να βάλετε φωτάκια και κορδέλες.
Μπαλκόνια: Τα φωτάκια στα μπαλκόνια ομορφαίνουν στο σπίτι και τη γειτονιά σας.
Αν έχετε τζάκι μη ξεχάσετε να το στολίσετε και αυτό. Τοποθετήστε και κάλτσες!