Μία ακόμη σημαντική δουλειά ενός γάμου είναι η επιλογή των προσκλητηρίων. Αρχικά δες τον αριθμό των καλεσμένων σου για να υπολογίσεις πόσα θα παραγγείλεις. Σίγουρα  θα χρειαστεί να παραγγείλεις και καμιά 20αριά παραπάνω καθώς την τελευταία στιγμή πάντα προκύπτουν άτομα που πρέπει να καλέσεις.

Τα είδη των προσκλητηρίων είναι πάρα πολλά. Χιουμοριστικά, ρομαντικά, προσκλητήριο που είναι και μπομπονιέρα, προσκλητήριο κουτί, προσκλητήριο πάπυρος κλπ.

Πάνω από όλα σκέψου τι στυλ θέλεις να  έχει ο γάμος σου και μπορείς να συνδυάσεις και τα προσκλητήρια σου με αυτόν. Αν βάλεις χρώμα στη διακόσμηση μπορείς να βάλεις και χρώμα στο προσκλητήριο.

Πάνω από όλα μη ξεχάσεις να αναγράψεις: Τα ονόματα τα δικά σου και του γαμπρού φυσικά, τα ονόματα των γονιών σας, του κουμπάρου/ας, τη λίστα γάμου (αν έχετε), και φυσικά ώρα , μέρος που θα γίνει ο γάμος και ώρα, μέρος της δεξίωσης.

Πολύ σημαντικό είναι αφού αποφασίσετε ποιο προσκλητήριο θα έχετε να βγάλετε ένα δοκίμιο για να δείτε πως θα εκτυπωθούν ώστε να αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις.